Partnergemeente Grossefehn

Vriendschappelijke betrekkingen en samenwerking tussen Pekela en Grossefehn.

Logo Gemeinde GrossefhenSinds de gemeentelijke herindeling in 1990 bestaan er vriendschappelijke betrekkingen tussen het plaatselijke Dollard College en de KGS Grossefehn in Duitsland. Zij vormden de basis voor een nadere kennismaking tussen de bevolking van Pekela en Grossefehn. Uitwisselingen en gemeenschappelijke activiteiten van sportverenigingen en culturele verenigingen zorgden in de loop der jaren voor een breed maatschappelijk draagvlak in beide gemeenten.

Op 6 november 2004 hebben beide gemeentebesturen een officieel samenwerkingscontract ondertekend. Doelstelling hiervan is bestaande contacten te bevorderen en ontwikkeling van contacten op nieuwe terreinen te stimuleren.

Grossefehn

Grossefehn heeft een inwonertal van 13.343 (30-6-2010) en de totale oppervlakte van de gemeente bedraagt 127,25 km². De gemeente bestaat uit de volgende kernen: Akelsbarg, Aurich-Oldendorf, Bagband, Felde, Fiebing, Holtrop, Mittegrossefehn, Ostgrossefehn, Spetzerfehn, Strackholt, Timmel, Ulbargen, Westgrossefehn, Wrisse. Meer informatie over Grossefehn kijk op www.grossefehn.de.

Stuurgroep Pekela - Grossefehn

De stuurgroep bestaat uit vertegenwoordigers van de gemeentebesturen uit Grossefehn en Pekela. De gemeenteraad is primair verantwoordelijk en stelt het beleid vast, de stuurgroep voert dat uit. U kunt een overzicht van de leden van de stuurgroep hieronder downloaden.

Leden stuurgroep Pekela - Grossefehn

Uitgelicht