Een veilig Pekela: dat doen we samen!

Een veilig Pekela, dat staat voorop! Samen kunnen wij ons voorbereiden op criminaliteit. Daarom bieden wij u, in deze Week van de Veiligheid, deze informatiepagina aan.

Tips en thema’s

Op deze thema-pagina vindt u tips over veilig wonen, het beschermen van uw eigendommen en het herkennen van onveilige situaties. Er komen verschillende thema’s voorbij zoals babbeltrucs, WhatsApp fraude en brandveiligheid.

Schaam u niet

Allereerst wil ik u op het hart drukken dat u zich zeker niet hoeft te schamen als u slachtoffer bent geworden van een babbeltruc of (digitale) oplichting. Criminelen gaan zo geraffineerd te werk dat iets heel geloofwaardig over kan komen. Deel uw ervaring met mensen om u heen en vergeet niet om aangifte te doen.

WhatsApp fraude

Omdat wij steeds meer digitaal communiceren en onze bankzaken regelen, proberen criminelen hier misbruik van te maken. Zij doen zich voor als een bekende van u om u geld afhandig te maken. Maak nooit zomaar geld over via WhatsApp, mail of andere digitale vormen en zoek eerst contact met de persoon waarvan de identiteit wordt gebruikt.

WhatsApp buurtpreventiegroepen

In Pekela hebben we inmiddels acht buurtpreventiegroepen via WhatsApp. Een WhatsApp groep in een buurt om elkaar op de hoogte te brengen van verdachte situaties om de kans op inbraken, vandalisme of diefstal te verkleinen. Een mooi voorbeeld om samen als buurt op te staan tegen criminaliteit.

Samen bereiden wij ons voor op criminaliteit, ook in Pekela!

Burgemeester Jaap Kuin

Banner Week van de Veiligheid met logo