Burgernet, dat bent u!

Burgernet is een unieke samenwerking tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Deze instanties kunnen de hulp van burgers goed gebruiken.

Burgernet is een telefonisch netwerk van inwoners en politie. Inwoners, gemeente en politie werken met Burgernet samen om de veiligheid in de woon- en werkgemeente te bevorderen. U kunt zelf ook veel doen om uw leefomgeving prettig en veilig te houden. Burgernet is dan ook op zoek naar mensen die hulp willen bieden om verdachten, voertuigen of vermiste personen gerichter en sneller op te sporen. Gewoon vanuit uw eigen huis, op straat of vanaf uw werkplek. Samen vergroten we de kans dat een vermist kind snel wordt opgespoord of dat een verdachte sneller wordt gepakt. Bij bijvoorbeeld een misdaad of vermissing ontvangen alle Burgernet deelnemers in het gebied een melding via een gesproken bericht, sms of mail om uit te kijken naar een persoon of voertuig en dat terugbellen naar 0800-0011 gratis is. Met uw informatie kan de politie gerichter en sneller in actie komen.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie, vragen en antwoorden of om u aan te melden (vanaf 16 jaar) op www.burgernet.nl of mail naar info@burgernet.nl. Meer informatie over Burgernet en de manier waarop Burgernet is ingezet is te vinden op www.burgernet.nl. Inwoners kunnen zich hier ook aanmelden.