Pekela en Acantus starten spreekuur in het gemeentehuis

Op dinsdag 29 januari 2019 starten woningcorporatie Acantus en de gemeente Pekela een spreekuur in het gemeentehuis van Pekela. Het spreekuur wordt iedere dinsdag van 10:30 uur tot 11:30 uur gehouden en werkt zonder afspraak. Het is een proef van een half jaar dat na succes wordt verlengd.

Zichtbaar en aanspreekbaar

Acantus houdt het spreekuur in Pekela om zichtbaar en aanspreekbaar te zijn voor haar huurders. Iedere inwoner van Pekela die een woning van Acantus huurt is welkom tijdens het spreekuur.

Sociaal Team Pekela

Tijdens het spreekuur is er tevens een medewerker van het sociaal team van Pekela beschikbaar. Mocht een inwoner graag alleen met een medewerker van Acantus willen spreken is dit ook mogelijk. Wethouder Hennie Hemmes: ‘’De afgelopen periode is de vraag naar contact met Acantus in Pekela toegenomen. Vaak merken we dat meldingen voor Acantus ook raakvlak heeft met ons sociaal team. Dit is een ideale combinatie voor Pekelders. We zijn erg blij dat Acantus een spreekuur houdt in Pekela.’’

Zonder afspraak maar wel melden

Het spreekuur is zonder afspraak. Inwoners die komen voor het spreekuur van Acantus dienen zich wel te melden bij de receptie in het gemeentehuis. Dit vanwege het inzicht in de hoeveelheid aanwezigen bij calamiteiten.

Proef van een half jaar

Het spreekuur wordt eerst voor een periode van een half jaar gehouden. Dit om te bekijken hoeveel behoefte er is voor het spreekuur iedere week. Na een half jaar kan de frequentie waar nodig worden aangepast.

Flyer Acantus