Gemeente Pekela gaat opnieuw centraal stemmen tellen

Op donderdag 23 mei 2019 zijn de Europese Parlementsverkiezingen. De gemeente Pekela doet voor de tweede keer mee aan het experiment om centraal stemmen te tellen. Het centraal tellen van de stemmen is op maandag 27 mei 2019 in de centrale hal van het gemeentehuis in Oude Pekela.

Wat is centraal tellen?

Het experiment houdt in dat op de verkiezingsavond alleen op het stembureau wordt geteld hoeveel stemmen elke partij heeft gehaald. Er wordt op de verkiezingsavond geen voorlopige uitslag bekend gemaakt. Gemeenten mogen de (voorlopige) uitslagen pas bekendmaken nadat de stembussen in alle lidstaten van Europa zijn gesloten. Daarom worden op maandag 27 mei 2019 de stemmen geteld in Pekela.

Openbaar

Het centraal tellen is openbaar. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen bij het centraal tellen. Burgemeester Jaap Kuin geeft op maandag 27 mei 2019 om 9.00 uur het startsein voor het centraal stemmen tellen.

Gemeentehuis gesloten voor afspraken

Het gemeentehuis is op maandag 27 mei 2019 gesloten voor afspraken in verband met het centraal stemmen tellen. Wel is het gemeentehuis openbaar toegankelijk voor iedereen die wil komen kijken bij het centraal stemmen tellen.

Uitgelicht