Bezoek de veiligheidskraam tijdens de Week van de Veiligheid!

Van maandag 7 tot zondag 13 oktober 2019 is het de Week van de Veiligheid. Op donderdag 10 oktober 2019 van 13.00 tot 16.00 uur staat de gemeente Pekela, samen met politie, brandweer en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) met een veiligheidskraam op de weekmarkt in Oude Pekela. Er worden tips en demonstraties gegeven en er is de mogelijkheid om veiligheidsvragen te stellen aan medewerkers of burgemeester Jaap Kuin.

Veiligheidskraam

Met het invallen van de donkere dagen in oktober neemt de kans op criminaliteit toe. Daarom wil de gemeente Pekela het thema veiligheid extra onder de aandacht te brengen. Bij de veiligheidskraam worden  onder andere tips gegeven over brandveiligheid, WhatsApp-groepen, Burgernet, het voorkomen van inbraken en heling. 

Veiligheidskrant

Tijdens de Week van de Veiligheid wordt er ook een Veiligheidskrant uitgegeven. Deze komt op een aantal locaties in de gemeente te liggen, waaronder in het gemeentehuis. Burgemeester Jaap Kuin: “Veiligheid staat voorop, ook in Pekela! Samen met u willen we Pekela nóg veiliger maken en houden. Dit doen wij door onder andere tips te geven over (brand) veilig wonen, het beschermen van uw eigendommen en het herkennen van onveilige situaties."

Bekijk de Veiligheidskrant

Thema heling

Het thema van de Week van de Veiligheid is dit jaar heling. Heling is het kopen, bezitten of verkopen van gestolen goederen. Heling is strafbaar en altijd het gevolg van andere criminele activiteiten. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om heling te voorkomen. Zo kunnen waardevolle eigendommen geregistreerd worden in de ‘Stop Heling' app. Na diefstal kan de politie geregistreerde producten sneller opsporen en de dief eerder achterhalen.