Zwam in Theo Thijssenschool Nieuwe Pekela

In de Theo Thijssenschool is zwam aangetroffen in de kruipruimte onder het kleuterlokaal. Het leslokaal is direct na ontdekking van de zwam door het schoolbestuur gesloten en er zijn maatregelen getroffen. Het is niet noodzakelijk geweest om de gehele school te sluiten.

Zwam

In de kruipruimte van de school is huis- en porie zwam geconstateerd. De GGD heeft in een rapport aangegeven dat de kans op blootstelling erg klein is omdat de zwam zich voornamelijk onder de vloer bevindt.

Werkzaamheden

In de week van 27 februari 2018 zijn er verschillende werkzaamheden verricht in de school. Zo zijn alle balken van de vloerconstructie hersteld en heeft er besproeiing van de gehele kruipruimte plaatsgevonden.

Geïnformeerd

Ouder(s) en/of verzorger(s) van kinderen op de school zijn continu op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen in de school door het schoolbestuur.

SOOOG

SOOOG (Stichting Openbaar Onderwijs Oost Groningen) is juridisch verantwoordelijk en eigenaar van het schoolgebouw. In 2006 is het schoolgebouw uitgebreid en aangepast in opdracht van, en bekostigd door de gemeente. In december 2017 werd geconstateerd dat er een probleem was met de vloer van het kleuterlokaal van de school. Na uitgebreid onderzoek bleek in de loop van februari 2018 de werkelijke omvang van de schade door vocht- en zwambesmetting in de kruipruimten. Dit is waarschijnlijk het gevolg van constructieve fouten bij de uitbreiding en verbouwing van het gebouw.