Informatieavond carbidschieten en vreugdevuren

Donderdag 29 november 2018 organiseren de gemeente Pekela en de Veiligheidsregio Groningen een informatieavond over carbidschieten en vreugdevuren. Tijdens deze avond wordt u meegenomen in de regels van het carbidschieten en/of het ontsteken van een vreugdevuur. We gaan kijken hoe we het samen nog veiliger en leuker kunnen maken.

Melding of ontheffing

Voor het carbidschieten dient u een melding te doen bij de gemeente. Voor het ontsteken van een vreugdevuur dient u een ontheffing aan te vragen bij de gemeente. U kunt tijdens de informatieavond een melding doen of een ontheffing aan vragen.

Voorwaarden

Voor het carbidschieten en/of het ontsteken van een vreugdevuur zijn er een aantal voorwaarden. De voorwaarden vindt u kort samengevat in de onderstaande flyer. Meer informatie kunt u vinden op de pagina Carbidschieten of de pagina Vreugdevuren.

Meer handhaving op de regels

Tijdens de jaarwisseling van 2018-2019 gaan wij samen met politie en brandweer meer toezien op het naleven van de regels rondom carbidschieten en vreugdevuren. Wanneer de gestelde regels niet worde nageleefd wordt het verboden om met carbid te schieten of wordt het vreugdevuur direct gedoofd.

Graag zien wij u op donderdag 29 november 2018. De koffie en oliebollen staan voor u klaar!

Uitnodiging informatieavond 29 november 2018

 

Uitgelicht