• N366 Alteveer-Stadskanaal woensdagochtend 5 december open 04 december 2018

Sinds 12 november was de N366 tussen Alteveer en Stadskanaal afgesloten voor al het verkeer. Om de verkeersveiligheid te verbeteren, moest dit weggedeelte worden verbreed. Wegwerkers hebben de afgelopen periode hard gewerkt om deze klus zo snel mogelijk te klaren. En met succes, want de weg kan vijf dagen eerder open dan verwacht. Vanaf woensdag 5 december 2018 6.00 uur is de weg weer open en kan iedereen er gebruik van maken.

• Publicatie reële tarieven Wmo 2019 29 november 2018

De gemeenten Delfzijl, Appingedam, Loppersum, Bedum, Winsum, De Marne, Eemsmond, Oldambt, Veendam, Pekela en Stadskanaal hebben een onderzoek uitgevoerd om per 1 januari 2019 tot reële tarieven te komen voor dienstverlening op het gebied van Wmo Begeleiding, Dagbesteding en Kortdurend Verblijf. Onder deze ondergrens kunnen geen Wmo diensten Begeleiding worden geleverd. De ondergrenzen zijn vastgesteld.

• Bekendmaking geheimhouding, inzagerecht en verstrekkingen uit de BRP 11 december 2018

In de Basisregistratie personen (BRP) zijn persoonsgegevens opgenomen van een ieder die woonachtig is in Nederland. De woongemeente is verantwoordelijk voor de bijhouding van de persoonsgegevens.