Pekela doet het apart

We leggen u graag uit wat er precies in de oranje container mag en wanneer deze wordt geleegd. Samen doen we het apart in oranje: doet u mee?

Afval is meer waard in oranje en blauw

Met zijn allen kunnen we de gemeente Pekela een beetje mooier maken. Voor onszelf en voor de volgende generaties. Dat kan door onze leefomgeving schoon te houden en zo min mogelijk afval te produceren.

Veel inwoners van onze gemeente zijn al heel goed bezig: oud papier wordt aan de straat gezet, glas gaat naar de glasbak, plastic in de speciale zakken, groente-, fruit- en tuinafval (GFT) in de groene container en restafval gaat in grijs. Daar zijn we blij mee!

Maar we hergebruiken nog niet alles: metaal en drankenkartons verdwijnen bijvoorbeeld nog altijd bij het restafval. Da’s best apart en ook jammer, want ook dit ‘afval’ is een waardevolle grondstof! We kunnen er namelijk prima nieuwe producten van maken. Oud blik wordt nieuw blik en van drankenkartons maken we bijvoorbeeld kartonnen dozen, wc-papier en kantoorbenodigdheden. De lijst is eindeloos!

Om nog meer afval te kunnen hergebruiken, heeft u er twee afvalcontainer bij gekregen. Een oranje container voor plastic, metaal en drankenkartons; oftewel PMD-afval. En een blauwe container voor papier en karton. De oranje zakken voor plastic verdwijnen dus.

Afvalcampagne

We leggen u graag uit wat er precies in de oranje en blauwe container mag en wanneer deze worden geleegd. Samen doen we het apart in oranje en blauw: doet u mee?

Heeft u vragen over de inzameling van uw afval, belt u dan met 0597 617555, stuur een WhatsApp naar 06 133 40 275 of stuur een mail naar info@pekela.nl.