Nieuwsberichten

 • Gemeente Pekela gaat stemmen centraal tellen 14 maart 2019

  Het tellen van de stemmen bij de Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen gaat deze verkiezingen anders dan voorheen. De gemeente Pekela doet mee aan het experiment centraal tellen. Het centraal tellen van de stemmen is op donderdag 21 maart 2019 in MFC De Binding in Oude Pekela.

 • Gemeente Pekela is uitgeroepen tot sociaalste gemeente 08 maart 2019

  De gemeente Pekela is door de FNV monitor uitgeroepen tot sociaalste gemeente. Wethouder Hennie Hemmes en wethouder Henk Busemann namen op donderdag 7 maart 2019 de prijs voor de meest sociale gemeente in ontvangst.

 • Ontmanteling hennepkwekerij Feiko Clockstraat 28 februari 2019

  In januari 2019 is door de politie in een woning aan de Feiko Clockstraat in Oude Pekela een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld. De politie is voor nader onderzoek de woning binnengegaan en op de hennepkwekerij gestuit. Burgemeester Jaap Kuin: “Als we het vermoeden hebben van een hennepkwekerij, dan grijpen we samen met de politie in”.

 • Reactie van de gemeente Pekela op het internetfilmpje van PowNed 27 februari 2019

  Er zijn signalen en vragen binnen gekomen bij de gemeente Pekela naar aanleiding van het uitgezonden internetfilmpje door televisiezender PowNed. Hierop willen wij graag als gemeente reageren.

 • Voorjaarstakkenroute Pekela 22 februari 2019

  De periode is weer aangebroken dat tuinen klaar worden gemaakt voor de zomer. Dit levert ook snoeiafval op. Op woensdag 13 maart 2019 worden daarom weer takkenroutes gereden.

 • Woning aan de Industrieweg-Oost voor 3 maanden gesloten 22 februari 2019

  Op vrijdag 22 februari 2019 is de woning aan de Industrieweg Oost in Oude Pekela voor 3 maanden gesloten, nadat de politie vorig jaar in de woning een hennepkwekerij heeft ontdekt en ontmanteld. Burgemeester Jaap Kuin benadrukt geen hennepkwekerijen te dulden in één van de dorpen in Pekela. “Dan grijpen we samen met de politie in”.

 • Het Groninger Panel zoekt nieuwe Panelleden! 21 februari 2019

  Het Groninger Panel zoekt nieuwe Panelleden. En daarom ontvangen 1.387 inwoners van de gemeente Pekela in de week van 25 februari een uitnodiging per brief van het Sociaal Planbureau Groningen om zich aan te melden voor het Groninger Panel.

 • Wijziging afvalinzameling Pekela 19 februari 2019

  Om afval efficiënter in te zamelen heeft het college van de gemeente Pekela besloten de inzameling van huishoudelijk afval te wijzigen. De inzameling wijzigt met ingang van maandag 4 maart 2019 van twee naar vijf dagen.